Yapılan incelemelere göre birçok kullanıcı ürünler arasında dolaşmış, ürün sepetlerine çeşitli seçenekleri eklemiş ancak satın almadan çıkış yapmıştır. Bu da alışveriş sepeti sunan birçok şirkete zarar olarak geri dönmeye neden olmaktadır. Bu durum bazı sorunların ortaya çıkmasına neden olur. “Nasıl bir tasarım yaratmalıyız?”, veya “Nasıl tasarımlar geliştirmeliyiz”, soruları artık ticari siteler sunan şirketlerin merakları olmaya başlamıştır. Kullanıcıların dikkatini ve ilgisini çekecek doğru yönlendirmeler yapmak artık tasarımcıların görevi haline gelmiştir.

Alışveriş sepetlerini bırakıp çıkan kullanıcılara karşı bazı önlemlerin alınması üzerine birtakım bilgiler vermek istiyoruz. Yapacağımız yenilikler, katacağımız özelliklerle çevrimiçi mağazada bazı iyileştirmeler yapmak mümkündür. Yapacağımız iyileştirme ve geliştirmeler kullanıcıların alışveriş sepetine giriş öncesini ve sonrasını kapsamaktadır. Bu iyileştirme ve geliştirmelere biraz yakından bakalım.

• Güvenilirlik: Günümüzde internetten alışverişin güvenilirliği konusunda endişe duyan kullanıcıların olduğunu biliyoruz. Bu nedenle sayfanızda kredi kartı ile ilgili güveni alışveriş sertifika ve logolarını göstermelisiniz. Uyumluluk ve güvenlik bilgileri internetten alışveriş yapma konusundaki kararsızlıkları giderebilir.

• Görsellik: Alışveriş sepetinizde sergilenen ürünlerle ilgili olarak görsel açıdan doyurucu ve anlaşılır ürün resimlerini sergileyin. Alışveriş yapan kullanıcılar satın almak üzere oldukları ürünleri net ve anlaşılır şekilde görmelidir.

• İletişim: Güvenilirlik açısından dikkat edilmesi gereken özelliklerinden biri iletişim bilgilerinin açık olmasıdır. İnternet sitenizde iletişim bölümünde yer alan bir elektronik postanın yanı sıra telefon veya adres bilgilerinin olması kullanıcılara güven verecektir.

• Alışveriş Sepeti: Alışveriş hizmeti sunarken kullanıcılara sergileyecek olduğunuz sepetiniz basit, anlaşılır ve ilgi çekici olmalıdır. Bunun yanında sepetiniz karmaşık bir kullanıma sahip olmamalıdır. Kullanıcılar dilediğinde siparişlerini rahatça değiştirebilmeli veya sepetlerindeki ürünleri iptal edebilmelidir.

• Ödeme: Alışveriş yapan kullanıcılar birbirinden farklı ödeme seçeneklerine sahip olmalıdır. Genel olarak kullanılan Master Card ve Visa Card ile birlikte Pay Pal benzeri ödeme seçenekleri sitenizin ödeme seçenekleri arasında bulunmalıdır.

• Destek: Sitenizi ziyaret eden kullanıcılara gerekli desteği sunacak görevlilerinizin olması size avantaj sağlayacaktır. Ödeme veya sipariş için zorluk yaşayabilecek ziyaretçilerinize sunabileceğiniz bir telefon numarası veya çevrimiçi sohbet penceresi sunmak oldukça yararlı olabilir.

• Formlar: Kullanıcılar site üzerinde rahatça gezinir ve alışveriş yaparken onlara sunulan uzun kayıt formlarını doldurmak onların siteden çıkmasına neden olabilir. Basit ve anlaşılır olmak ana özelliktir.

• Kargo – Nakliye: Kullanıcılar için alışveriş sonrasında sunacağınız gönderilerinizi ücretsiz olarak ulaştırmak size avantaj sağlayabilir. Ücretsiz kargo, ücretsiz gönderi iletme müşterilerinize cazip gelen bir özellik olacaktır. Ürünleriniz daha büyük ve maliyetli ise kullanıcılarınıza ödeyecekleri nakliye ücretleri konusunda net olmalısınız. Daha sonradan ortaya çıkan fazla ödeme ve gecikme süreleri müşterilerinizi rahatsız edecektir.

• Yorumlar – Referanslar: Ürünlerinizi satın almış kullanıcıların yorumlarını veya referanslarınızı yayınlamak güven vermek açısından fark yaratacaktır.

• Garanti – İade: Sergilediğiniz ürünlerde sorun olması halinde geri alınması veya satılan ürünlere garanti verilmesi güvenli ve kaliteli bir hizmet sunduğunuzun göstergesi olacaktır.

• Mobil Alışveriş: Sitenizi alışveriş konusunda azımsanmayacak ölçüde tercih edilen mobil dünyasına adapte ederek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

• Kolay Veri Erişimi: Ürünleriniz ile ilgili detaylar, fiyatlar ve bilinmesi gereken özellikler kolay bir şekilde ulaşılabilir olmalıdır. Sayfanızı ziyaret eden kullanıcılar bir ürün ile ilgili bilgi sahibi olmak isterken uzun süre internet sitenizde araştırma yapmak zorunda olmamalıdır.

Tüm bu bahsettiğimiz özelliklere rağmen ziyaretçileriniz sayfanızdan çeşitli nedenlerle ayrılabilir. Yanlış yönlendiren, karmaşık siteler veya kötü web tasarımları ziyaretçilerin siteden alışveriş yapmadan ayrılmasına neden olmaktadır. Bu nedenle ziyaretçilerinizin ayrılmasından sonrası için de çeşitli önlemler almanız gerekebilir. Ziyaretçilerinize gönderebileceğiniz elektronik posta bunlardan biridir. Kişinin daha önce seçmiş olduğu ürünlerin ve benzerlerinin yer aldığı, kişisel bir elektronik posta gönderimi büyük alışveriş sitelerinin tercih ettiği yollardan biridir.

Göndereceğiniz elektronik posta kişiye özel bir şekilde tasarlanmalı ve alışveriş sepetinizle bağlantılı olmalıdır. Burada ziyaretçinizin alışveriş sepeti tercihleri oldukça önemlidir. Tercih edilen bu yöntem kişilerin elektronik postalarının sisteminizde olduğu durumlar ile ilgilidir. Kuşkusuz buradaki amaç sizden ayrılan ziyaretçilerinizi size geri getirecek bir yaklaşım sergileyebilmenizdir.

Html tabanlı haber bültenleri son yıllarda oldukça yaygın bir hale gelmiştir. İnternet sitelerinin kullanıcılarına geri dönüş yapmasını sağlayan Html dil tabanlı gönderiler farklı ziyaretçileri geri kazanmak veya ziyaretçi kazandırmak için uygulanışını sürdürmektedir. Bu konuda çeşitli şablonları inceleyebilir veya kendi tasarımınızı yaratmayı deneyebilirsiniz.

Kullanıcıları geri döndürmeye yönelik birçok yöntem bulunsa bile birçoğu ödeme bölümüne geldiğine işlemden vazgeçip gidecektir. Ancak yukarıda bahsettiğimiz özellikleri uygulamak, önlem almak ve müşterilerinizi bilgilendirici elektronik posta dönüşmeleri yapmak çalışmanıza verim kazandırabilir.